13. sjednica UO

Dana 16.06.2016. godine u prostorijama Skijaškog/Smučarskog saveza BiH održana je 13. sjednica UO. Na sjednici se raspravljalo o sljedećem:

- Usvojen zapisnik sa 12. sjednice UO održane 09.05.2016. godine

- Predsjednik Hasečić Đelal zaželio dobrodošlicu i uspjeh u radu novom članu UO gospodinu Jasminu Mehić

- Raspravljano o zaključcima i prijedlozima sa održane Skupštine, te napravljen okviran plan rada rješavanja istih, kao što su: imenovanje trenera za alpsko skijanje - raspisivanje internog konkursa, plan izrade strategije razvoja Saveza za period tri do pet godina, rješavanje problema registracije Saveza itd.

- Predsjednik Hasečić Đelal i Generalni sekretar Jelena Dojčinović podnijeli izvještaj sa FIS Kongresa koji je održan u Cancunu (Mexico), 06.-11.06.2016. godine. Centralni dio izvještaja je bio novi sistem finansiranja od strane FIS-e koji od ove godine ide po sljedećim kriterijima: broj aktivnih registrovanih takmičara, broj organizovanih FIS takmičenja, broj učensika na Svjetskim prvenstvima u alpskom skijanju i ski trčanju. Svi članovi UO su se usaglasili da je neophodno povećati broj FIS takmičenja koja se organizuju u BiH kao i pokušati animirati što više takmičara pogotovo kada se radi o snowboardu.

- Za sljedeću sjednicu UO koja je planirana za period 05.-15.08.2016. godine dogovoreno je da će se potvrditi sastavi reprezentacija, razmatrati prijedlozi novih pravilnika koji su potrebni za kvalitetniji rad Saveza, kao i detaljniji plan izrade Strategije razvoja Saveza za period tri do pet godina sa posebnim akcentom na medijsko promovisanje.

 

SKi savez BiH

../../../../